4 Ocak 2009 Pazar

S03B12 - RAPTURE

orijinal yayınlanma tarihi: 27/1/2007
cylonlar adama'nın niyetinin ciddi olduğunu görünce gezegene yolladıkları gemilere geri çekilme emri verirler. ancak içinde d'anna'nın ve baltar'ın bulunduğu gemi geri dönmez. cylonlar tüm cylonların ortak uzlaşmasını önemsemeyip kendi karar alan number three kopyalarının davranışlarından son derece rahatsızdır. adama tek bir geminin tehdit olmayacağını düşünerek nükleer saldırı girişimini durdurur.

sharon agathon kızının yaşadığını öğrendiğinden beri tek isteği onu bulmaktır. eşi heloyu kendisini öldürmesi için ikna eder, böylece diriliş gemisinde uyanıp hera'yı oradan çıkarabilecektir.

lee adama, raptorıyla kaza yapıp mahsur kalan starbuck'ı kurtarması için eşi dualla'yı yollar. starbuck'ı bulduğunda iki kadın yüzleşme şansını da bulur. dualla starbuck'a gereken ilacı verip hasarlı raptor'ı tamir etmeye başlar.


sharon dirildiğinde caprica-six ile karşılaşır. ondan hera'nın hasta olduğunu öğrenir, herayı alacakken gelen boomer çocuğu öldürmeye çalışır ancak bebeği tanrının bir armağanı olarak gören caprica-six onu öldürür. sharon, hera ve caprica-six diriliş gemisinden kaçarlar.

tyrol'e cylonlar tapınağa ulaşamadan tapınağa önceden döşedikleri patlayıcıları yok etme emri gelmiştir. bu sırada d'anna, baltar ve cavil tapınağa girmek üzeredir. six vizyonuna göre seçilmiş olan d'anna değil baltar'dır.


verilen emre rağmen tyrol tapınağı patlatamaz, bu sırada gezegenin yıldızı nova haline gelmiş ve tapınaktaki mandalaya benzemiştir. tyrol jüpiterin gözünün nova patlaması olduğunu anlar. gezegenin en fazla bir saatlik ömrü kalmıştır.

novadan gelen ışık tapınağın tepesindeki mekanizmaya yansır ve bir ışık haresi oluşturur. cavil d'anna'ın buraya girmesini tam engelleyecekken baltar tarafından vurulur. d'anna ışığa girdiğinde beş beyaz cübbeli şekil görür ve onlara teker teker bakar. bunlar kimsenin kimliğini bilmediği son beş cylondur. vizyon bittiğinde baltar kendisinin de cylon olup olmadığını öğrenmek ister ama d'anna konuşamadan ölür.


dualla, starbuck ile birlikte raptora binerek kaçmayı başarır. baltar da d'anna'nın bulunduğu yere gelir ancak bir şey göremez, o sırada chief tyrol tarafından yakalanır.


filo sıçrarken nova patlar, gaeta bunun başka bir nova patlamasını yönlendirdiğini düşünmektedir. bu da 13 000 ışık yılı uzaklıktaki ion nebulasıdır. helo bu mandalayı starbuck'ın caprica'daki eski apartmanında gördüğünü hatırlar.

d'anna diriliş tankında uyanır. başında cavil durmaktadır. son beşlinin kimliğini söyleyemeden cavil onun kutulacağını açıklar ve tankı kapatır.

Hiç yorum yok: