3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B20 - LAY DOWN YOUR BURDENS PART II

orijinal yayınlanma tarihi: [10/3/2006]
caprica'daki ekip cylon centurionların saldırısından kaçmak üzere pusuya yatmış uygun vakit beklemektedir. cylonlar bir süre sonra geri çekilir. valerii'ye göre cylonlar bayıltıcı gaz ile onları esir alacaktır. saatler sonra ortalıkta bir cylonların on iki koloniyi terk ettiğini söyleyen bir cavil kopyası görünür.

baltar'ın anketlerdeki başarısı sürmekte, yeni başkan olması kesin gibi görünmektedir. roslin baltar'ın caprica'ya yerleşmesini ertelemesini ister ama baltar bunu reddeder. roslin, baltar'ın cylonlarla işbirliği yaptığını düşünmektedir. roslin'in yardımcısı tory'nin ise başka bir planı vardır.

starbuck direnişçilerle birlikte galactica'ya döner. cavil kopyası da onlarla gelmiştir. sharon agathon'un cavil'in cylon olduğunu bildiği halde bu durumu direnişçilere söylememesi üzerine adama hepsini hapse attırır.


galactica'daki rahip cavil önce kimliğini saklar ama hücreye gelip de diğer kopyayı görünce bundan vazgeçer. caviller caprica six ve sharon valerii'nin cylonların fikrini değiştirdiğini; artık savaşmak yerine cylonların kendi yollarına gideceğini açıklar. adama ve roslin bu açıklamaya pek inanmış gözükmemektedir.

seçim günü baltar, açıkça roslin'in önündedir. tory, saul tigh'ın da desteğiyle seçimlere hile karıştırır. felix gaeta pusulaların sahte olduğunu anlayıp bunu adama'ya ihbar eder. starbuck ve anders kavuşmalarını kutlamaktadır, lee ise bu durumdan hiç memnun değildir.

seçimleri son dakikada gelen oylarla laura roslin kazanır, adama seçimlere hile karıştığını roslin'e itiraf ettirir. adama'ya göre kendisi ne kadar asla baltar'ın başkan olmasını istemese de, halkın seçimine saygı duymak gerekir.

böylece baltar başkan ilan edilir, ve ilk işi seçimdeki şaibeyi araştırtmak olur ancak adama bunu unutmasını ve zaferini kutlamasını ister. böylece baltar new-caprica adını verdiği gezegene derhal yerleşim işlemlerinin başlatılmasını emreder.

gaius baltar gina inviere ile ilişkisini gizlice sürdürmektedir. seçildikten sonra başkanlık yemini ederken, gina da baltar'ın ona daha önce gönderdiği nükleer başlığı ateşlemek üzeredir.


>> bir yıl sonra
baltar'ın new caprica'daki yönetimi son derece zayıftır. kadınlar, uyuşturucu ve alkol üçgeninde günlerini geçirmekte, ona danışmanlık yapan felix gaeta durumu toparlamaya çalışmaktadır.


galactica mürettebatının çoğu da aşağı inmiştir, saul tigh dahil. gezegende hayat çok da parlak değildir, ilaç sıkıntısı mevcuttur ve yerleşim dermeçatmadır. starbuck, anders ile evlenmiştir, ve eşinin zatüreeden ötürü durumu kötü olduğundan ilaç bulmaya çalışmaktadır. tigh onu pegasus'un komutanı lee adama ile iletişime geçmesini söyler, ancak starbuck bu duruma hiç gönüllü değildir, aralarında bir husumet olduğu bellidir. sonunda onu aramak zorunda kalır. anastasia dualla da lee'nin karısı ve pegasus'un xo'su olmuştur.


galen tyrol new caprica'da işçi sendikasının başına geçmiş ve cally henderson'la evlenmiştir. cally, bebek beklemektedir.

laura roslin öğretmenliğe geri dönmüş, maya'ya verdiği karl-sharon agathon'un isis adı verilmiş çocuğunu gözetmektedir.

bir yılın sonunda birden büyük bir cylon filosu gezegende belirir. william adama kaçmayı istemez ancak lee adama'nın da mantıklı düşünceleri ve o an bir şey yapamayacakları gerçeği ile geri dönme sözü vererek gezegenden kaçarlar.


bir number two kopyası, new caprica yerleşim bölgesine gidip anders'a starbuck'ın nerede olduğunu sorar. number five, number eight ve number six kopyaları başkanlık odasına girerler. cylonlar eğer teslim olurlarsa kimsenin zarar görmeyeceğini söylerler. cylonlar nükleer bir patlamanın izini takip ederek onları bulmuştur. bu patlamaya sebep olan da gina inviere'e
nükleer başlık yollayan gaius baltar'dan başkası değildir.

baltar, on iki koloninin başkanı olarak teslim olur ve centurionlar new caprica'nın kontrolünü ele geçirir. starbuck galen tyrol'e direniş sözü verir.

Hiç yorum yok: