4 Ocak 2009 Pazar

S03B02 - PRECIPICE

orijinal yayınlanma tarihi: [6/10/2006]
new caprica polis akademisi mezuniyet törenindeki intihar saldırısı sonrası cylonların yaptırımları daha da sert olur. centurionlar geceleri devre gezmektedir, insanlardan bir kısmı da cylonlarla işbirliği yapmayı seçer, bunlardan biri de direnişçi ekibinden jammer'dır. cylonların hazırladığı bir listede çok kişinin tutuklama emri vardır, bunlardan biri de cally tyrol'dür.

gaeta direnişçilere yardım etmesine karşın kimliğini gizler. bu sırada galactica'da kurtarma operasyonu hakkında planlar netleştirilmektedir. direnişle iletişim kurulmuştur ve kurtarma harekatına çok az kalmıştır.


leoben conoy, starbuck'ı kilitli tuttuğu daireye kacey isimli küçük bir kız çocuğu getirir. çocuğun starbuck cylon doğum ünitesinde bulunduğu sırada alınan yumurtasının suni döllenmesiyle dünyaya geldiğini ve babasının kendisi olduğunu söyler. leoben kacey ile starbuck'ı yalnız bırakır. starbuck, kacey ile iletişim kurmayı reddeder. bir süre sonra oynarken kacey düşerek başını yaralar. bu olay çocuk ile starbuck'ı birbirine yakınlaştırır. starbuck'ın duygusal ruh halin leoben'a olan tavrının da yumuşamasına yol açar.

güvenilmeyen, düşman olarak görülen sharon agathon istila sonrası william adama ile yakınlık kurar ve sonunda koloni ordusuna kabul edilir. laura roslin tigh'dan intihar saldırılarını durdurmasını ister. ancak güç kaynaklarına yapılan bir intihar saldırısı sonrası gene pek çok insan ve cylon ölür. bunun üzerine cylonlar listelerindeki tüm tutukluların idam edilmesine karar verir ve baltar'a zorla bu kararnameyi imzalatırlar.

cavil, ellen tigh'dan direnişin toplanma yeri hakkında bilgi ister ve onu istediğini yapmazsa saul tigh'ı öldürmekle tehdit eder. ellen da direnişçilerden bilgi sızdırmak zorunda kalır.

laura roslin de tutuklanır ve listedeki kişilerle idam edilmek üzere götürülür. roslin burada zarek ile karşılaşır. jammer idamlar gerçekleşmeden cally'e kaçmasını söyler. iki raptor new caprica'da belirir ve direnişçilerle buluşur. ancak ellen yüzünden aldıkları bilgiden ötürü ekip pusuya düşürülür.

Hiç yorum yok: