3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B12 - RESURRECTION SHIP PART II

orijinal yayınlanma tarihi: [13/1/2006]
helo ve chief pegasus mürettabatı tarafından dövülürler. lee adama starbuck'a verilen görevden hoşnut değildir ve bu görevi kendisi almak istemektedir. bu sırada starbuck ve fisk de suikast görevlerine hazırlanmaktadır.

william adama insanlık hakkında hapiste tutulan sharon ile konuşur. cylon filosuna yapılan saldırı başlar, blackbird sayesinde diriliş gemisi ve en azından bir cylon ana gemisi yok edilir. ancak kaçış sırasında blackbird ağır zarar görür, lee adama gemi patlamadan kendini oradan kurtarır.


lee'nin uçuş giysisinde bir yırtıktan oksijen kaçmaktadır. iletişim subayı dualla kendisiyle iletişime geçmek istese de ona cevap vermez. kendisini bir denizde, su üstünde yatarken görmektedir.


baltar, gina ile ilişkisini geliştirir ve ona sevgisini anlatır. gina ise baltar'ı onu öldürmesi ve acısının bitmesini istemektedir. baltar ise onun adalete ihtiyacı oldğunu söyler ve kaçmasına yardım eder.


saldırı sonrası tüm gemilerde sevinç hakimdir. fisk ve starbuck hedeflerine ulaşırlar ve üstlerinden gelen emri beklemektedirler. ancak cain de adama da suikast emrinin geri çeker. odasına dönen cain'i gina inviere beklemektedir. gina cain'i silahla vurup öldürür ve kayıplara karışır.

cain'in cenaze töreni sonrasında william adama, amiral rütbesine yükselir. roslin giderek gücünü kaybetmektedir. adama ve roslin sharon'ın karnındaki bebeğin durumunun gelecekte filoyu tehdit edeceğini düşündüklerinden hamileliğin durdurulmasını istemektedirler.

Hiç yorum yok: