4 Ocak 2009 Pazar

S03B14 - THE WOMAN KING

orijinal yayınlanma tarihi: 11/2/2007
galactica'ya new caprica'dan kurtarılanlardan üç yüz kişilik bir grup gelir. herkes sagittaronlu ekipten ayrı durmak istemektedir. bu sırada sagittaronlulardan biri fenalaşarak yere yığılır.

tetkik sonucunda bunun bulaşıcı mellorak hastalığı olduğu ortaya çıkar. dr cottle'ın da arkadaşı dr michael robert galactica'daki sivillerle ilgilenmeye çalışmaktadır. hastalıkla ilgili en büyük engel dinsel inanışları gereği tıbbı ve tedaviyi reddeden sagittaronlulardır. herkes hastalığın salgına dönüşmesinden çekinmektedir.

adama ilaç stoğu kısıtlı olduğu için sadece ağır hastalarda kullanılmasını ister. tedaviyi reddeden sagittaronlu portia king, helo'nun ısrarı üzerine oğlu willie'nin tedavi olmasına izin verir. ancak çok kısa bir süre sonra willie ölür, king bu yüzden dr. robert'ı suçlamaktadır.

helo konuyu dr. robert'a iletir. sagittaronlular doktorun katil olduğunu düşünmektedir. durumu adama ve cottle'a ileten helo öfkeli bir tepkiyle karşılaşır. ancak konuyu araştırmaktan vazgeçmez, bir süre sonra hastalık yüzünden ilaçlanmasına karşın ölenlerin %90'ının sagittaronlu olduğunu ortaya çıkarır.

sagittaronlu dualla, hastalık belirtisiyle doktora başvurur. bunu öğrenen helo, onu kurtarmak için revire gider. o sırada otopsi ve tedavi raporlarını inceleyen cottle, dr robert'ın gerçekten sagittaronluları öldürdüğünü keşfetmiştir. sebebi de bağnaz olmaları ve zaten kısıtlı olan filo kaynaklarını tüketmeleridir. dr robert tutuklanır.

roslin, zarek'e baltar'ı yargılayacaklarını açıklar. zarek'e bu olay filo genelinde çok büyük bir etki yaratacaktır.

Hiç yorum yok: