7 Ocak 2009 Çarşamba

beşler tapınağı - the temple of five

>> beşler tapınağı
yaklaşık dört bin yıllık antik bir yapıdır. cylonlardan kaçan on iki filonun yiyecek stoklamak amacıyla geldiği yosun gezegeninde galen tyrol tamamen "hissi" bir şekilde bu yapıyı bulmuştur.

bu tapınağın yapılış zamanı on üçüncü koloninin dünyayı aramak için kobol'u terk etmesine denk düşmektedir. cylonlar bu tapınağın yerini gemideki hybrid'in verdiği ipuçlarıyla bulmuştu. beşler tapınağını dünyanın yolu için bir yol işaretidir.


tapınak ismi söylenmeyen "kıskanç tanrı"nın beş rahibi için yapılmıştı. dünyanın yerini işaret eden jüpiter'in gözünün (the eye of jupiter) bu tapınakla bağlantısı gezegenin bulunduğu sistemin yıldızı nova patlaması gerçekleşince ortaya çıkmıştır.

tapınağın içindeki mandala sembolü nova patlarken gökyüzünde belirmişti. bu sembol starbuck'ın çocukluğundan beri çizdiği bir desendi ve "kaderi" ile bağlantılıydı.

galen tyrol tapınağın cylonların eline geçmemesi için verilen emirlere karşı gelerek tapınağı patlatacak bombaları ateşleyememişti. ilerleyen zamanda kendisinin son beşlinin bir üyesi olduğunu görüyoruz.

kendisini tek tanrının seçilmişi olarak gören d'anna nova patlarken tapınakta ışıklardan oluşan bir hareye girince son beşlinin yüzünü görmüştü. bunu diğer cylonlara söyleyemeden kutulandı, dirildiğinde ise son beşlinin dört üyesi jüpiter'in gözünün yönlendirdiği ion nebula'sında tetiklenerek kimliğini çoktan keşfetmişti. d'anna sadece dört kişinin filoda olduğunu söyledi, ve dünyaya inen saul tigh geçmiş yaşamından bir kesidi hatırlayınca beşlinin son üyesinin ellen tigh olduğunu öğrendi. umuyorum ki beşlinin geçmişini detaylıca öğreneceğiz.

Hiç yorum yok: