4 Ocak 2009 Pazar

S03B09 - UNFINISHED BUSINESS

orijinal yayınlanma tarihi: [1/12/2006]
galactica'da askerler arasında bir gelenek vardır. gönüllü olarak katılınabilen boks turnuvasında kişi, istediğini rakibi olarak davet edebilir ve böylece aralarındaki anlaşmazlığı herkesin önünde büyümeden çözebilir.

bölüm sürecesinde dövüşler sırasında pek çok flashback karşımıza çıkarken, new caprica'da yaşanan pek çok olayı öğreniyoruz. özellikle de lee adama ve kara thrace arasındaki gerginliğin sebebi ortaya çıkıyor.

>>new caprica'da yaşananlar
lee adama ile kara thrace, ikisinin de ilişkileri olmasına karşın sonunda aralarındaki hislere karşı koyamamışlar. birbirlerini sevdiklerini söyleyip beraber olmaları sonrasında, ikisi de partnerlerine gerçeği söylemeye karar vermişti. ancak sabah olduğunda starbuck'ı yanında bulamayan lee, babasından starbuck'ın bir rahip bularak samuel anders ile evlendiğini öğreniyor. anders bu olayın aniliğinde şaşkın ama çok mutlu. bunun üzerine şoka giren, ve aldatılmış hisseden lee'nin sezon başından beri gördüğümüz pes etmiş ve mutsuz halinin esas sebebi bu. lee, tekrar dualla'ya dönüp onunla evleniyor.

laura roslin ile william adama arasındaki duygusal yakınlaşmayı görüyoruz. gemide kalsa bile aslında adama'nın da artık yerleşik hayata geçip, düzenli ve rahat bir hayat istediği aşikar. adama, galen tyrol olmak üzere new caprica'ya inmek isteyen pek çok askerine izin vermiş.

saul tigh, karısı ellen ile gayet mutlu bir şekilde içki içiyor. evlilikleri yolunda. izin alıp aşağı inmiş galen tyrol ve cally de sivil hayatın sevinci içindeler.

> ring
william adama, galen tyrol'ü ringe davet eder. bunun sembolik bir dövüş olacağını düşünen tyrol işi hafife alır, ancak adama gayet ciddidir. dövüşmeleri giderek sertleşir ve chief'in gücü "yaşlı adamı" zorlar, yenilmesine sebep olur. adama, dövüş sonrası tüm ekibine hiç bir an gevşememelerinin gerektiğini ve tetikte olmalarının önemini söyler. kendisinin de new caprica'da rehavete uğrayıp herkese izin verdiğini, ama bunun bir daha tekrarlanmayacağını açıklar.

starbuck, lee'yi ringe davet eder. lee önce bunu yapmak istemez ancak starbuck onu kışkırtır. ikisi de gerçekten sert bir şekilde birbirlerine girerler. dövüşü endişeyle izleyen anders ve dee, ikilinin en sonunda öfkelerini boşaltıp, birbirlerine vurmaktan bitap düşüp sarıldıklarını görünce düşkırıklığıyla mekanı terk ederler. lee de starbuck da birbirlerini özlediklerini söylerler.

Hiç yorum yok: