3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B19 - LAY DOWN YOUR BURDENS PART I

orijinal yayınlanma tarihi: [3/3/2006]
william adama'ya caprica'ya gidip direnişçileri bulmasına izin verir. yirmilik bir raptor ekibi on sıçramayla oraya ulaşabilecektir. operasyona sharon agathon da katılır, son derece mutsuzdur ve ümitsizdir. helo'nun cesaretlendirmesine rağmen gelecekte kötü bir şeyin olacağını söyler.

başkanlık seçimlerine sadece iki hafta kalmıştır ve roslin öndedir. zarek ve baltar'ın kazanma konusunda umudu yoktur. chief tyrol kabuslar görmektedir, bir keresinde onu uyandırmaya çalışan cally'i bilinçsizce çok feci döver. sonunda bir dini danışman ile görüşmek ister.


dini danışman cavil rüyasında kendini sürekli aşağı attığını gördüğünü anlatan tyrol'ün sorununun kendisini cylon sanması olduğunu söyler. bunun esas sebebi de sharon valerii ile olan ilişkisidir. cavil tyrol'ü rahatlatır ve ekibinin özellikle de bilmeden saldırdığı cally'nin onu sevdiğini söyler.

caprica'ya yolculuk sırasında racetrack'in içinde bulunduğu raptor hesaplama hatasıyla farklı bir yere sıçrar, burada insan yaşamına uygun bir gezegen bulurlar.


araştırma sonucunda gezegenin sadece %20'si yaşam için elverişli çıkar. bu da kalıcı bir yerleşme için pek uygun değildir. ancak gezegenin diğer bir özelliği de bulunduğu konum gereği tespit edilmesinin çok zor olmasıdır. baltar yerleşme fikrinin tamamen saçma olduğunu söyler ancak bu tom zarek'e göre seçimi kazanmak için mükemmel bir fırsattır.

roslin'in çorak gezegene yerleşmeye hevesli olmadığını anlayan baltar, aylardır kaçıp saklanmaktan bıkmış halkın duygularını kullanmayı hedefler, bunu başarır da. anketlerde bir anda baltar yükselişe geçer. başkanlık öncesi söz düellosunda baltar kalıcı yerleşim kozunu daha güçlü oynar ve orada da roslin'i mağlup eder.


raptor ekibi sıçramayı tamamlayarak caprica'ya ulaşır. starbuck anders'ı sağ bulur ve çok sevinir. anders'ın ekibi günün sabahında saldırıya uğramış ve ekibin yarısı öldürülmüştür. direnişçileri raptorlara taşımak için gidecekleri yola cylon centurionların pusunu görünce ekip buradan sağ çıkıp kaçmak için plan yapmaya başlar.

Hiç yorum yok: