7 Ocak 2009 Çarşamba

projeksiyon

cylonlara özgü bu yetenek, bir cylon modelinin istediği zaman kendini başka bir gerçeklikte kurgulamasıdır. isterlerse bu kurguyu diğer cylonlarla da paylaşabilirler.

olumsuz ya da rahatsız edici bir koşulda böylece kendilerini iyi hissedebilirler, acı hissinden uzaklaşabilirler. normal zamanlarda da kendi hayal güçlerini gerçekleştirmek amacıyla da projeksiyon yapabilirler. örneğin caprica-six cylon ana gemisinin koridorlarını bir orman gibi görmektedir.

gaius baltar'ın da six vizyonuyla kendini değişik yerlerde görmesi projeksiyona çok benzer. hatta işkence çekerken six vizyonuyla ilişkiye girdiğini kurgulayarak acı hissinden kaçmıştı. cylon ana gemisinde caprica-six'ten projeksiyon kavramını öğrendiğinden beri baltar kendisinin son beşliden biri olduğundan şüpheleniyor.

orman görüntüsü number six kopyalarının hepsinin seçimi olabilir, zira natalie de ameliyatta ölmeden önce ormanı görmüştü. şu ana kadar dizide başka bir cylon projeksiyonu görmedik. ancak silinen sahnelerden birinde bir number three kopyası katedrale benzer bir ortam yaratıyor.

Hiç yorum yok: