4 Ocak 2009 Pazar

S03B03 - EXODUS PART I

orijinal yayınlanma tarihi: [13/10/2006]
cylon yönetiminin içindeki gizli kaynak idam mangasındaki kişilerin listesini direnişçilere ulaştırmıştır. cally centurionların açtığı ateşten kaçmayı başarır, direnişçi ekibi ateş arasında kalır, ortama kaos hakim olur.

galactica'dan gelen ekip ve direnişçiler gelen saldırıyı püskürtmeyi başarırlar. roslin ve zarek de zarar görmeden kurtulurlar. humanoid cylonlardan birinin üzerinde direnişçilerin kullandığı bir harita bulunur. anders, bu haritayı ateşe atmak üzere ellen tigh'ın aldığını hatırlar ve cylonlara bilgi sızdırdığını anlar.


d'anna rüyasında kucağında hera agathon'u tuttuğunu görür ve insan bir kahine danışır. kahin hera'nın ölmediğini söyler, ona göre d'anna çocuğa ulaştığında işgalle ilgili düşünceleri değişecektir.

galactica kurtarma harekatına çıkmaya hazırlanır. william adama, oğlu lee'ye onları on sekiz saat beklemesini eğer dönmezlerse gidip insan ırkının kalan kısmını kurtarmasını ve dünyayı bulmasını emreder.

cylonlar şehrin kontrolünü kaybederken, bir number five kopyası eğer işler çıkılmaz hale gelirse gezegeni nükleer bombayla yok etmeyi önerir. roslin, direnişçilerden isis diye bilinen hera'nın korunmasını ister.

saul tigh karısının ihanetini öğrenir ve yıkılır. d'anna hera'nın sağ olduğunu öğrenir ve iniş kodlarını almak için cylon tutuklu evine gelen sharon agathon'a da bunu söyler. sharon ona inanmaz ve kodları alıp, d'anna'yı bacağından vurur. kodları alan galactica sıçrama hazırlığına başlar.

Hiç yorum yok: