7 Aralık 2008 Pazar

dr cottle

galactica üzerindeki tek tıbbi donanıma ve cerrahi eğitime sahip kişidir. filodaki diğer hekimlerin de şefidir. hayatını yaşam kurtarmaya adamış ve bu konuda hiç bir ayrım yapmayan cottle, aynı zamanda sağlam bir sigara tiryakisidir.

filodaki herkesin güvendiği ve saygı duyduğu cottle, laura roslin’in gizli kanser tedavisinden de sorumluydu. william adama’nın boomer tarafından öldürülme girişimi sonrası onu ameliyat edip hayatını kurtaran da kendisiydi.

lafını da esirgemeyen bir karakterdir, adama'nın vurulmasından sonra filoyu geçici olarak yöneten saul tigh'a az sokmamıştı. hatta adama'nın öncesi kendisini sorularla boğan tigh'ı yanından kovmuşluğu da var. sharon agathon'a tecavüz girişimini affedilemez olarak nitelendirmişti. karl agathon ve sharon'ın çocukları hera agathon'un kanını roslin'i iyileştirmek için kullanmış ve başarılı olmuştu. tavsiyeyi veren ise gaius baltar'dı.

new caprica döneminde gezegene yerleşmiş ve askeri görevlerini bırakmıştı. orada da gene mesleğine devam etti. cylon işgali sonrasında iki taraftan da yaralıları ayrım gözetmeden tedavi etmişti. karl agathon ırkçı doktor michael robert'ın sagittaronluları öldürme girişimini ispat edince -edene kadar kendine has dobralığıyla agathon'a kızmıştı- meslekdaşını engellemek için çaba göstermişti.

revire gelenlere kendine has mantıklı öğütler vermesi de dikkat çekicidir.

Hiç yorum yok: