30 Aralık 2008 Salı

BSG MINISERIES

orijinal yayınlanma tarihi: [12/8/2003 - 12/10/2003]
dört bölümlük battlestar galactica pilot bölümünde hikaye ikinci cylon saldırısı öncesi başlıyor. insanlar kendileri için cylon adı verdikleri robotları yaratmışlar, yapay zekaya sahip bu robotlar sonunda efendilerine isyan etmişti. insan ırkı ve cylonlar arasındaki bu ilk savaş sonrası bir ateşkes imzalanmış, sınırlar çizilmişti. otuz dokuz yıl süresince cylonlardan hiç bir işaret gelmemiş, ateşkes merkezine hiç bir cylon elçisi gelmemişti. ancak kırkıncı yılda ateşkes merkezine insan gibi görünen bir "cylon" geldi ve bir anda her şey değişti.

hiçbir uyarı olmaksızın on iki koloni ölümcül cylon saldırısı altında kalır. koloni filosunun çoğu kısa sürede yok edilir gezegenler nükleer füzelerle vurulur. saldırı sonucunda milyarlarca insan öldürülür ve insan ırkından geriye kalan sayısı elli bin kişiden azdır.

çok zeki ve yetenekli bir bilim adamı olan gaius baltar, insan görünümlü bir cylon kopyası olan number six'e savunma bakanlığının kodlarını vermişti. tüm savunma sistemi, teknolojik silahlar ve gemilerin direnemeden etkisiz hale gelmelerinin sebebi saldırı anında cylonların bu sistemlere sızmasıydı. caprica'ya yapılan saldırı sırasında number six tarafından korunur, ve yaptığı bilinmeden o da kurtarma operasyonu sırasında filoya getirilir.

sağ kalanlar o gün müze olarak kullanılacağı içinde tören yapılan eski model bir savaşyıldızı olan galactica'nın liderliğinde cylonlardan kaçma ve yeni bir yuva arama yolculuğuna çıkarlar. sağ kalan en üst düzey askeri rütbe sahibi william adama insanların savaşında başa geçerken, politik anlamda sağ kalan en üst düzey yetkili, eğitim bakanı laura roslin de on iki koloninin başkanı seçilir. kalan bir avuç insan efsanevi on üçüncü kabilenin gezegeni dünyayı aramaya karar verirler.

Hiç yorum yok: