30 Aralık 2008 Salı

S01B04 - THE ACT OF CONTRITION

orijinal yayınlanma tarihi: [28/1/2005]
galactica'daki bir pilot yüzüncü inişini kutlarken güvertedeki bir kaza sonucunda on üç pilot ölüp bir çoğu da yaralanır. starbuck yeni pilotların yetiştirilmesi için görevlendirilirken, ortada yetenekli aday sayısı oldukça azdır. bu olay starbuck'ın geçmişiyle ve nişanlısı zak adama'nın ölümü yüzünden sahip olduğu suçluluk duygusuyla yüzleşmesine sebep olur. zak, kapasitesi olmadığı hale uçuş sınavından geçmiş ve bir devriye görevinde ölmüştür. starbuck bu yüzden yetenekli bulmadığı adayları bıraksa da lee adama'nın teşvikiyle çaylaklara bir şans daha verir. zak ile ilgili sırrını william adama'ya açıklar, adama bir tepki göstermeden starbuck'a yeni pilotlar yetiştirmesini emreder.


laura roslin kanserinin ameliyatla iyileştirilemeyecek kadar ilerlediğini öğrenir. radyasyon tedavisini reddeder, alternatif bir tedavi yöntemi olan chamalla bitkisini denemek istediğini söyler.

starbuck pilotları eğitmeyi denerken bir grup cylon raider'ı pilotları keşfeder. starbuck çaylaklara dönmesini emreder ancak çaylak pilot hot dog bu emre itaat etmez ve ona yardım eder. starbuck'ın gemisi raiderlar yüzünden ağır hasar alır ve fırlatma kolunu kullanarak gemiden çıkar. starbuck bilinmeyen bir yere düşerken bölüm biter.

Hiç yorum yok: