30 Aralık 2008 Salı

S01B03 - BASTILLE DAY

orijinal yayınlanma tarihi: [21/1/2005]
yeni bulunan suyun toplanması düşünüldüğünden de zor olur. suyu çıkarıp taşımak için en azından bin kişi gereklidir. lee adama filodaki mahkumları özgürlükleri karşılığında görevlendirilme teklifinde bulunur. mahkumların tutulduğu astral queen gemisine giden lee adama ve ekibi'nin teklifini mahkumların başındaki hükümete karşı terör eylemleri düzenlemiş olan tom zarek reddeder. bunun sonucunda zarek'in ekibindeki mahkumlar isyan eder, lee adama ve ekibi esir alınır.


helo ve boomer caprica'daki askeri sinyali arama çabaları meyve verir ve bir sığınak bulurlar. sığınakta daha fazla anti-radyasyon ilacı ve yiyecek mevcuttur.

laura roslin, zarek ile görüşmeyi reddeder, zarek ise seçimlerin yapılması çağrısında bulunur. roslin bunu reddeder. william adama, kurtarma operasyonu için starbuck'ı (kara thrace) görevlendirir. adama ayrıca gaius baltar'dan cylon dedektörünün akıbetini öğrenmek ister. baltar böyle bir şeyin olmadığını itiraf etmek istese de number six vizyonu bunu yapacağını ancak dedektörün inşası için bir nükleer savaş başlığının gerektiğini söylemesini emreder.

astral queen'de lee'nin ekibinde bulunan cally henderson bir mahkum tarafından tecavüze uğrayacakken kurtarma ekibinin içeri girmesiyle kurtulur. çatışma başladığında lee adama zarek'e mahkumların salınması koşuluyla seçimlerin tekrarlanması sözünü verir. seçimlerin yedi ay içinde yapılacağı kararı alınırken laura roslin lee'ye kanser olduğunu açıklar.

Hiç yorum yok: