30 Aralık 2008 Salı

S01B06 - LITMUS

orijinal yayınlanma tarihi: [11/2/2005]
bir cylon kopyası baltar'ın laboratuvarını hedef alarak intihar saldırısında bulunur. ancak kopyayı tanıyan saul tigh güvenlik ekibini çağırır. intihar bombacısı yakalanmadan kendini patlatır ve üç kişi ölür. tigh, william adamayı patlamada ölmekten kurtarır. adama filo baş güvenliğini insan görünümlü cylonlar olduğuna dair uyarır.

chief tyrol ve filodaki boomer gizlice buluşmakta ve tyrol'ün sadık ekibi de şeflerinin yokluğu örtbas etmektedir.


boomer gibi görünen cylon kopyası, number six ve doral helo'yu izlemektedir. amaçları helo'nun boomer'ı aramak ya da aramadan gezegenden kaçmak arasında yapacağı seçimi gözlemlemektir. helo'nun boomer'ı aramaya karar verdiğini gören cylonlar number eight kopyasını vahşice sorgulanmış bir halde gözükmesi için döverler. helo boomer'ı dayak yerken bulur ve onu döven cylonu öldürür.

adama ve roslin cylonların yeni formu hakkında halkı uyarmaya karar verirler. baş güvenlik intihar saldırısı sonrasında yaptığı araştırmada galen tyrol'ün birden fazla kez yerinde bulunmadığını tespit eder. ekibi tyrol'ün ilişkisini saklamak amacıyla bunu kendi hikayeleriyle örtbas etmek isteseler de çelişkili ifadeleri durumdaki şüpheleri daha da arttırır. tyrol soruşturmadaki yöneltilen soruları cevaplamayı reddeder.

gaius baltar cylonların kendisini öldüreceğine inanmıştır, bu yüzden cylon dedektörünü imha etmeye karar verir ancak six vizyonu şiddet kullanarak fikrini değiştirmesini sağlar.

baş güvenliğin araştırması william adama'ya ulaşır. sert sorgusu adama'yı kızdırır ve soruşturma ekibini dağıtmaya çalışır. baş güvenlik adama'nın tutuklanmasını ister. ancak adama'nın verdiği emirler sonucunda ekip tutuklanır. bu olaylar sonucunda chief, boomer ile ilişkisini bitirir. ayrılırlarken silah dolabının açık unutulması ile ilgili soruyu boomer cevapsız bırakır.

Hiç yorum yok: