30 Aralık 2008 Salı

S01B10 - THE HAND OF GOD

orijinal yayınlanma tarihi: [7/3/2005]
filonun yakıt depoları ciddi bir şekilde azalınca boomer ve crash bir astroidin yakınlarında yeni bir yakıt kaynağı bulur. ancak araştırdıklarında cylonların bu astroide bir üs kurdukları ortaya çıkar. adama bu üsse saldırı emrini verir.

sağlık durumu hala tam düzelmemiş olan starbuck lee adama'nın engellemelerine karşın cylon devriyelerini astroidden uzaklaştırmak için bir plan yapar. ancak ortada çok fazla cylon raider'ı vardır ve bunlar da galactica'ya yönelmektedir. üssü doğrudan bombalamak yakıta zarar vereceğinden doğru bir nokta seçilmelidir, bu da üsteki güç kaynağıdır. cylon uzmanı olarak ünlenen gaius baltar konu hakkında hiçbir fikri bulunmamasına karşın number six'in de telkinleriyle bir noktayı seçer. verdiği koordinat doğrudur ve apollo'nun liderliğinde üsteki güç kaynağı bombalanır ve üs patlar.


roslin'in sağlık durumu kötüleşmektedir, konuşma yaparken on iki tane yılanın kürsüye doğru geldiğini görür. bir süre sonra gördüğü halüsinasyonların kutsal pythia yazıtlarındaki insanlara yeni bir yuva bulmakta öncülük eden ölmekte olan liderin özelliklerine uyduğunu görür.

caprica'da helo boomer'ın anti-radyasyon ilacı almadığı için hastalandığını keşfeder. öldürdüğü number six kopyasının hala sağ olduğunu görünce çok şaşırır. ancak bununla uğraşmayıp boomer'ı da alıp bir number six klonunun yönettiği arama devresinden kaçmaya devam eder.

Hiç yorum yok: