30 Aralık 2008 Salı

S01B01- 33

orijinal yayınlanma tarihi: [14/1/2005]
kaçan filo cylonlar tarafından takip ediliyor. her ftl sıçraması sonrasında cylonların yerlerini tespit etmeleri ve saldırıya geçmeleri için sadece 33 dakikaları var. gemi mürettebatları 237 sıçramadan beri uyumamış, cylon kıskacından kurtulmaya uğraşıyor. laura roslin ve william adama'nın liderliğine duyulan güven giderek azalmakta.


colonial one'da gaius baltar number six vizyonlarıyla uğraşıyor. vizyon baltar'ı birinin yaptığını bildiğini ve bunu başkana söyleceğine dair uyarıyordu. caprica'da kalan karl agathon, raptor pilotu boomer sandığı bir kişi tarafından kurtarılır.

sıçramalar sırasında önemli bir yolcu gemisi olan olympic carrier kaybolur. 33 dakika sonrasında gemi cylon filosuyla birlikte belirdiğinde bunun bir tuzak olduğundan şüphelenen william adama zorlu bir seçim yapıp içinde binden fazla sivilin olduğu geminin yok edilmesini emreder.


işgal altındaki caprica'da bulunan helo (karl agathon) cylonlardan kaçmaya ve galactica'ya dönmeye çalışmaktadır, ancak hiçbir yardım izi yoktur.

Hiç yorum yok: