30 Aralık 2008 Salı

S01B13 - KOBOL’S LAST GLEAMING PART II

orijinal yayınlanma tarihi: [1/4/2005]
kobol’da düşen raptorun içinden ekip kaçar ancak baltar geride alevler içinde kalır. bu sırada number six vizyonunun ona elini uzattığını görür, ekip üyelerinden biri onu dışarı çıkardıktan sonra raptor infilak eder.

caprica’da helo ve boomer delphi’deki koloni müzesinin önünde oturmaktadır. Boomer müzede apollo’nun okunun bulunduğu ve gece içeri gitmeleri gerektiğini söyler.


adama ve tigh, starbuck’ın itaatsizliğinden ötürü roslin’i ararlar. adama roslin’in başkanlığını durdurup askeri darbe yapmaya karar verir, roslin kararından vazgeçmez. başkanı tutuklamak için lee adama gönderilir. aynı zamanda adama kobol yörüngesindeki cylon ana gemisini bombalamak için plan yapar. bu operasyonu yönetmek için boomer’ı görevlendirir.

starbuck cylon raider’ı ile caprica’ya ulaşır ve müzeye gider. boomer helo ile olan ilişkisinin önemini ve hamile olduğunu açıklar.


boomer ve yardımcı pilot racetrack kobol’a ulaşır, ancak bombayı arızadan ötürü fırlatamazlar. boomer cylon ana gemisinin içine girip bombayı orada patlatmaya karar verir ve raptor’ı alıp hedefe yönelir.

kobol’da baltar tekrar six’i görür; isterse ona neden sağ kaldığının ve tanrıya hizmet edeceğinin cevabının gösterileceğini söyler. baltar’ın elini tutup onu eski kalıntılara götürür.


colonial one’da başkanın adamları onu savunmak üzere yerleşir, lee adama ve saul tigh’ın ekibi sonunda içeri girer. birden lee adama başkanın tutuklanmasının hata olduğuna karar verir ve silahını tigh’a doğrultur ancak roslin silahını indirmesini ister. ikisi de tutuklanır.

starbuck müzede apollo’nun okunu bulur, tam alacakken bir number six kopyası belirir ve dövüşmeye başlarlar. starbuck kavgayı kaybetmek üzereyken helo ve boomer gelir, bu sayede starbuck kurtulur. boomer’ı görünce bir kopya olduğunu anlar, helo da onun hamile olduğunu açıklar.

boomer cylon ana gemisine girdiğinde bombayı patlatmaya hazırlanmaktadır, o sırada kendisinin pek çok kopyasını görür ve kimliği hakkındaki şüpheleri doğrulanır. kopyalar ona kim olduğundan kaçamayacağını söylerler, boomer gemiyi bombalar ve racetrack ile birlikte oradan uzaklaşır.


kobol’da number six’in baltar’ı götürdüğü yıkıntılar birden değişir ve kobol opera binası olur. önlerinde beyaz bir beşik ve bir kız çocuğu bulunmaktadır. bu kız çocuğu six’e göre gerçekleşecek şeylerin habercisidir.


galactica’ya dönen ve görevini başarıyla yerine getiren boomer’ı kutlamak üzere adama gelir, tam elini uzatacakken boomer silahıyla adamayı iki kez vurur. boomer tutuklanır, lee adama ve tigh adama’nın kanamasını durdurmaya çalışırken boomer şok içinde yaptığı şeye bakmaktadır.

Hiç yorum yok: