30 Aralık 2008 Salı

S01B12 - KOBOL'S LAST GLEAMING PART I

orijinal yayınlanma tarihi: [25/3/2005]
laura roslin altı aylık ömrü kaldığını öğrenir, dini danışmanı elosha onu insanlığı dünyaya götürecek lider olduğuna dair cesaretlendirir.

vizyon number six kopyası baltar ile starbuck'ın yakınlaşmasından rahatsız olmuştur. starbuck'ın ona duyduğu geçici ilgiyi ve lee adama'ya olan duygularını fark eden baltar lee ve starbuck arasındaki ilişkiyi kıskanır. roslin bu sırada baltar'ı görüşmeye çağırır ancak baltar hem roslin hem de six ile aynı anda konuşmaya çalışır.

boomer ve crashdown devriye gezisine çıktıklarında daha önce yaşamın olduğu terkedilmiş bir gezegen bulurlar. gezegendeki şehir yaklaşık üç bin yıllıktır ve bu da on üç kabilenin kobol'dan ayrılmasıyla aynı zamana denk gelmektedir. roslin önce şehrin eski halini daha sonra yıkıntılar görür, elosha'ya göre burası tanrıların ülkesi kobol'dur.


boomer giderek kendinden şüphe etmekte ve intihar etmek istemektedir. baltar boomer'ın kimliğinin bilincindedir. number six'e göre bu zayıf bir modeldir ama görevini yapacaktır. baltar six ile konuşurken bir silah sesi duyulur.

adama roslin, baltar ve elosha ile görüşür. elosha ve roslin'e göre kobol gezegeni dünyaya giden yol için bir işarettir. roslin apollo'nun okunun athena'nın mezarına getirilmesi gerektiğini ve böylece dünyanın yolunu bulabileceklerini söyler. bu iş için de starbuck'ı görevlendirmek istemektedir. ancak adama'nın böyle efsanelere hiçbir inancı yoktur ve böyle bir görevi reddeder. bu sırada starbuck cylon raider'ı tamir etmiştir ve raider sıçrama dahil her açıdan kusursuz çalışmaktadır. adama raider'ın askeriyeye ait olduğunu ve batıl inançlar için kullanılmayacağını kesin bir dille ifade eder.


boomer revirde tedavi görmektedir, yanağında büyük bir yara dışında bir zarar görmemiştir. chief onunla konuşmak istese de boomer bunu reddeder.

üç tane gözcü raptor kobol'a sıçrar ve derhal cylon saldırısına uğrarlar. düşen raptor içinde crashdown, baltar, chief ve ekibi bulunmaktadır. adama düşen raptordakileri kurtarmak ve kobol yörüngesindeki cylon ana gemisini yok etmek için starbuck ile plan yaparlar. bu planlar içinde starbuck'ın cylon raider'ı nükleer bombayla yüklemesi de vardır.


starbuck iki emir arasında kalır. roslin ölmek üzere olduğunu starbuck'a itiraf eder ve yazıtlardan alıntılar yapar. starbuck raider ile teste çıkacak gibi yapar ve caprica'ya doğru yol alır.


caprica'daki ellinci gününde helo kaçışına devam etmektedir. boomer helo'nun önüne çıkar ve helo ona silah çeker. boomer onu vurmasını ister, helo da onu vurur. boomerın yarasını sarar ve onu yanında götürür. boomer onunla konuşmak istese de helo onu dinlemez.

Hiç yorum yok: