7 Aralık 2008 Pazar

final bölümleri için yeni trailer

16 ocak 2009'da final sezonu kaldığı yerden devam edecek.

sevgili on iki koloni sakinleri, içimizdeki saylonlar,

yeni bölümler için ilk tanım videosu. (the epic journey) baştaki görüntüler eski diye burun kıvırmayın, sonunda çok feci bir bomba var.

http://video.scifi.com/player/?id=850122

bu da teaser trailer. (the truth) burada da bir kaç kafa karıştırıcı sağlam detay mevcut.

http://video.scifi.com/player/?id=850122#videoid=856681

ocağa kadar iyice fanlar kafayı yesin teori üretsin diye dizi başlayana dek düzenli aralıklarla sitede ipuçları yayınlanacak. bu da onun adresi:

http://www.scifi.com/battlestar/youwillknowthetruth/index.php?pageid=10

beyin jimnastiği & teoriler:

* william adama'yı sonuncu cylon olarak feci zan altında bırakmışlar. ilk trailerda kendisini gözü bağlı bir şekilde hava kilidinde görüyoruz. ikinci trailerda ise "i remember everything" diyor ki çok düşündürücü. gençken düştüğü cylon merkeziyle ilgili bir şey hatırlamış da olabilir tabii. ayrıca laura roslin ona saylon olup olmadığını sorduğunda gülerek "eğer ben bir saylonsam sen ayvayı yedin" diyor. ancak tabii ki bu kadar kabak gibi gösterdiklerine göre adama kesinlikle beşinci değil. terbiyesizlik olur bu saatten sonra onun sonuncu olması.

* tom zarek iki trailerda da sık karşımıza çıkıyor. ve "artık geri dönüşü yok" gibi laflar ediyor, ayrıca felix gaeta'nın da zarek'e "bu cinayet" diye bağırdını da görüyoruz. william adama'ya cylon olduğu iddiasıyla komplo kurulduğunu tahmin ediyorum. darbe girişimi olması muhtemel. zarek bunu tamamen politik hırs için mi, kandırıldığı için mi yoksa beşinci olduğu için mi yapıyor belirsiz. özetle beşinci saylona en yakın isim olmasa bile ilk kez adaylar arasında adı geçebilir.

* laura roslin, "i am coming for all of you!" diye kimlere böğürüyor çok merak ediyorum. ortada insan-cylon çatışması ya da iç savaş tarzı bir şey çok açık. kendi tarafındakileri kurtarmak için olaya mı dalmaya hazırlanıyor yoksa beşinciliğini mi açıklıyor acaba, kimbilir. ipuçları kısmında diziye uyarlanmış meşhur son yemek tablosunda bu sefer roslin yok. bunun roslinin dizi bitmeden öleceğinin işareti olarak görüyorum. saylon maylon pek mantıklı gelmedi.



* insan ve cylonlar belli ki gene birbirlerine düşmüşler. starbuck da "they are the enemy" gibi bir laf ediyor. el sıkışıp kameraya gülen iki ırkın liderleri arasındaki barış epey kısa ömürlü olmuş belli ki.

* starbuck'ı dağılmış ve bad tripte görüyoruz. ipuçları kısmı ve fragmanda da görüldüğü gibi dünya üstünde bir yerde panik ve korku içerisinde yürüyor leoben ile birlikte. kendi dağılmış viper'ını ve cesedini görmesi muhtemel.

* gaius baltar gene cinci hoca imajından vazgeçmemiş. "7.4 yetmedi mi" kıvamında "ne günah işledik de bu patlak gezegene düştük" diye çığırıyor. bir sonraki kariyerini samanyolu tv'de beşinci boyutta yapması muhtemel. ayrıca ipuçları kısmında caprica six, baltar'a "we were the old gods" gibi bir şeyler diyor sanki ki bu modellerin kobol tanrıları olması döngü teorisi cart curt ile örtüşüyor.

* ipuçları arasında omurgası kızarmış bir cylon bebek var. saul tigh-caprica six meyvesi çocuğun ultrason görüntüsü ya da son beşlinin üretiminden bir kare olması muhtemel.

* lee adama'nın basın toplantısında beşinci saylon hakkında verdiği cevap kesilmiş. sonra "niye ben böyle bir şey dedim ki" diye tepki veriyor, zarek ona çıkışıyor. haliyle belirsiz.

* özetle şüpheleri ustaca herkesin üzerine dağıtmışlar, kıllandırıp duruyorlar. ben de böyle teori meori yazıyorum, onlar da "hahahayt" diye bizans kahkahası atıp viski içerken köpekli terliklerini sallıyorlar muhtemelen. (onlar = yapımcılar)

2 yorum:

stranger dedi ki...

selamlar, ben eksisozluk'ten darth maul. blogunuzu birkac aydir takip ediyorum. daha one ben de bir kac kez blog olusturmaya calistigimdan bu isin ne kadar ugras verilmesi gerektigini biliyorum. bu yuzden calismalarinizi takdir ediyorum. bu mesaji gondermemin sebebi; blog'unuzda yer alan 4.5 sezon oncesi scifi channel'in verdigi clue [ipuc]'larindan birini yorumlarken [su meshur son yemek tablosu] laura roslin'in silinmis olmasini es gecmeniz [yeteri kadar onemsenmemesi]. bence bu onemli bir ayrinti.
her neyse tebrikler bu blog icin.

----spoiler----
laura roslin son saylon
----spoiler----

Aurora dedi ki...

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. :)

laura roslin'in son cylon olması için pek çok özelliği mevcut, bence de bu sıfata en uygun karakterlerden biri. (sırf özel yetenekleri ve opera binası bile kafa karıştırıyor) ancak sizin aksinize resimde roslin'i kaldırdıklarında bunu dizi bitmeden roslin'in öleceği şeklinde yorumladım.

ama elbette, bir kopyası daha ortaya çıkabilir, neden olmasın. ipuçları her yerden geliyor ondan net bir tahminde bulunmak çok zor. roslin de sonuncu çıksa hiç şaşırmam.