27 Aralık 2008 Cumartesi

ship of lights & beings of light

battlestar galactica'nın eski serisinde dikkat çeken bir ırk vardı. beings of light adlı bu gizemli varlıklar kobol'un eski sakinleri tarafından melek olarak adlandırılıyordu.

beings of light ırkı ship of lights adlı üstün teknolojiyle donatılmış boyutlar arasında seyahat edebilen gizemli gemileri kullanıyordu. değişik zamanlarda insanlara yardım etmişlerdi.

eski seride bu gemi ortaya çıktığında karakterler tuhaf bir ses duyuyordu. ayrıca bu gemiyle seyahat edip ortadan gizemli bir şekilde kaybolan apollo ve starbuck gibi karakterler başka bir boyuta gitmişlerdi. döndüklerinde de hiçbir şey hatırlamıyorlardı.

gemi ortaya çıkmadan önce son beşlinin dört üyesinin gizemli bir müzik duyduğunu hepimiz biliyoruz. hatta viper ve starbuck dönerken müziği tam olarak duymuşlar ve cylon olduklarını anlamışlardı. starbuck'ın da "dünyaya" gidip gelmesi, döndüğünde de hafızasının karanlık olması da gene dikkat çekici.

starbuck'ın döndüğünde kullandığı ve dünyanın koordinatlarının bulunduğu viper bir ship of lights olabilir. ayrıca leoben'in starbuck'ın bir melek olduğunu söylemesi de ayrıca önemli. son beşli de beings of light gibi özel bir ırk mı, yoksa sadece starbuck mı bu özelliğe sahip elbete belirsiz.

eğer şimdiki seri eski ile paralellik kurulacaksa on iki model dışında farklı bir "türün" olmasından da söz edebiliriz. o zaman sonuncu cylon olduğu iddia edilen bir sürü adayın gizemli ve mistik deneyimleri de bir açıklık kazanabilir. sonuncu ya da değil starbuck dışında laura roslin, felix gaeta ve gaius baltar'ın da bu türe özgü özellikleri olabilir.

beings of light içinde sonradan kötülüğe hizmet eden düşen bir üye var: count iblis. islamiyetteki kötülük figürü dizide lucifer ismiyle geçiyordu. bir nevi şeytandı. yeni seride beşler tapınağının adandığı kıskanç -adı söylenmeyen- tanrının da count iblis olduğu iddia edildi ama ronald d. moore bunu yalanladı.

dizinin başlamasına az kala ilginç paralellikler, insanı daha çok teori üretmeye teşvik ediyor. tamamen tesadüfi bağlantılar olabilir ama gene de benzerlikler son derece ilgi çekici.

Hiç yorum yok: