22 Kasım 2008 Cumartesi

tom zarek

gerek tipi gerek de ana muhalefet lideri duruşuyla zaman zaman feci halde deniz baykal aurasına sahip olan bir karakter tom zarek. bir de deri ceketi üzerine yakıştırır. pek salon adamı değildir.

eski seride apollo rolündeki richard hatch tarafından canlandırılıyor. zaten richard hatch iki seride de oynayan tek oyuncu. avrasya maratonu gibi bir şey. yeni seride ise apollo'yu jamie bamber canlandırıyor.

on iki koloninin en gelişmemiş gezegenlerinden sagittaron doğumlu. zaten hükümeti devirme amaçlı darbeyi de burada gerçekleştirmişti. ikinci cylon saldırısı sonrası hapishane gemisi astral queen'de tutuluyordu.

reklam arası sonrası quorum of twelve, yani kolonilerin meclisinde kendi gezegeninin delegesi oldu. politik gücünü kullanmaya başlayıp muhalefet liderliğine soyundu. kobol'da athena'nın mezarını arayan ekip içindeydi. o sırada tutuklu bulunan number eight klonu sharon'ı kışkırtıp lee adama'yı ortadan kaldırmak, üzerine de william adama'nın balatalarını sıyırtarak etkisiz hale getirmek gibi hin planları klonun mert tavırları sonucu bozulmuştu.

laura roslin'e karşı muhalif duruşu değişmeyen zarek kolay lokma gördüğü, uygun alternatifi gaius baltar'ı roslin'e karşı başkanlık yarışında destekledi. sadece belirli kısımları yaşama uygun verimsiz gezegene yerleşme ve halkı kazanma planı önce gaius'un hiç hoşuna gitmemişti ama ona seçimi kazandıran da bu oldu.

zarek ne kadar büyük bir hata yaptığını zamanla görecekti. new capricadaki cylon istilası sonrası laura roslin ile birlikte toplu katliamdan son anda kurtuldu, bu da aralarındaki buzların bir miktar erimesini sağladı.

new capricadan kaçış sonrası roslin tarafından başkan yardımcılığına atanarak, onun kontrolüne girdi. makamının pek etkili olduğunu söylemek mümkün değil. en önemli icraatı kaçış sonrası cylonlarla işbirliği yapanların yargılanması ve cezalandırılması için gizli bir ekip kurmasıydı ki, işler çığrından çıkınca roslin toplu af ilan etti.

laura roslin'in isyancı cylon ana gemisiyle birlikte ortadan kaybolması sonrası da kendisinden hiç haz etmeyen william adama tarafından da geçici başkanlığı tanınmadı. bu da lee adama'ya on iki koloninin başkanı olma yolunu açtı.

Hiç yorum yok: